Pesto
Pesto
Co je pesto ?
Název “pesto” je odvozen od italského slova pestare, což v překladu znamená tlouci nebo mlátit. Tradiční příprava pesta spočívá v rozdrcení hlavních použitých surovin jako jsou bylinky nebo sušená rajčata s přimícháním parmezánu, ovčího sýra Pecorino, ořechů, česneku, soli a extra panenského olivového oleje. Pesto je tradiční italská omáčka používaná v kombinaci s čerstvě připravenou pastou. V kuchyni však našlo pesto i jiné uplatnění. Můžeme ho použít do salátů, do pečiva, k sýrům a otevřít tak cestu novým chutím.
Naše pesto:
Nejlepší bylinky jsou ty, které si sami vypěstujete. Po zkušenostech s běžně prodávanou bazalkou po celý rok, která obsahuje příliš velké procento vody a je do našeho pesta nepoužitelná, si i my bylinky do pest pěstujeme sami. Jsou to bylinky jako zelená bazalka Italiano Classico "Genovese", fialová bazalka nebo šalvěj. Veškeré bylinky pěstujeme od semínka a bez použití chemických hnojiv.
Mimo bylinkových pest v naší nabídce náleznete i pesta ze sušených rajčat, oliv a černých letních lanýžů.
V každém z našich pest jsou 2 druhy italských sýrů. Jsou to sýry Parmigiano Reggiano a Pecorino Corsaro. Extra panenský olivový olej z Toskánska, kterého podle naší receptury přidáváme pouze v poměru kolem 30%. Dále chutný silný česnek a slunečnicová semínka.
Veškeré bylinky do pest si vypěstujeme v zahradnictví. Ostatní suroviny jako jsou sýry, oleje, sušená rajčata nebo olivy si sami dovážíme z Itálie od roku 2014 naší vlastní chladírenskou autodopravou . Neustále získáváme nové kontaky či přátelé z řad prodejců i farmářů po celé Itálii.
Naše pesta jsou bez chemických konzervantů s jediným alergenem, kterým je mléko (7). Jsou vhodná i pro vegetariánsou kuchyni.
Stránka 1 z 1 - 11 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 11 položek celkem